2022. május 18., szerda

365. napi idézet: A mágia fénye

"Az fontos, ha már sok emléket gyűjtött az ember, hogy utána elmenjen valahova, ahol visszaemlékezhet, érted? Abba kell hagyni. Nem is voltál igazán sehol addig, amíg haza nem érsz."

/A mágia fénye - Terry Pratchett, 330. oldal (Delta Vision)

Nos ez a pillanat is eljött. A kör bezárult. Alfa és Omega találkozott. Pratchett indította és segített befejezni ezt a vállalásomat, miszerint az 365 napon* át megosztom a számomra fontos idézeteket. Kezdetben ezek a saját fizikai könyvtáramból, majd adathordozóimból származtak, majd egyéb helyekről. Végül a legújabban olvasott és vett könyveimből. 

Köszönöm minden olvasómnak, a facebookos bejegyzések lájkolóinak, megosztóinak és hozzászólóinak a figyelmet. Legnagyobb köszönettel tartozom azon ismerősöknek, akikkel ezen idézetek okozta beszélgetések során jól érezhettem magam, sőt egyenesen további ismeretekkel gyarapodhattam. 

Azt hiszem sikerült a közösségi médiát ezúttal valamire jóra használnom. A blog, a "Popkulturális Témák" amíg lehet ezeket a bejegyzéseket őrizni fogja. Újabb 365-ös idézet ciklust nem áll szándékomban útjára indítani. Legfeljebb külön álló bejegyzések fognak születni, "önálló idézetekkel". 

Köszönöm a figyelmet! 

Ha kíváncsi vagy, miért írom ezeket a bejegyzéseket, katt ide: 

https://popkulturalis.blogspot.com/2021/04/idezetek-es-idezettek.html





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Frank Herbert - Csillagkorbács (olvasónapló)

Egy olyan író könyvét olvasni, mint Frank Herbert különleges érzés. Nem csak azért, mert egy nagy név írta, ha nem mert már több, mint ötve...